Élet egy nárcisztikussal

Milyen jelei vannak, hogy egy nárcival kerültél kapcsolatba?

2017/03/26. - írta: Nárciszkertész

A kezdetek...

 

630nikolaj-coster-waldau.jpg

 

Egy nárcival való (pár)kapcsolat dinamikája meglehetősen jellegzetes. A kapcsolat kezdetén a túlzott rajongás fázisa, majd - többnyire a hosszú távú elköteleződés után - következik a társ módszeres lelki terrorizálása és érzelmi zsarolása, végül a társ eldobása (vagy annak burkolt kikényszerítése, hogy a társ hagyja el őt). A nárcizmus és a nárci rendkívül jellegzetes ívet ad a kapcsolatnak, az alábbi elemek nagyjából minden hasonló kapcsolatban megtalálhatók. Ha ismerősek az alábbiak, akkor üdv a klubban.

  • A „túl szép ahhoz, hogy igaz legyen” érzése. Sajnos, ha benne vagy éppen, úgysem hiszed el, de ami TÚL szép, ahhoz, hogy igaz legyen, az éppen azért túl szép, mert nem igaz. Vagy nem úgy igaz, ahogy hinni szeretnéd.
  • „Megfogtam az Isten lábát.” Ha gyakran jut eszedbe, hogy a te párodnál nagyszerűbb és csodálatosabb ember a világon nincs, és megtaláltad a tökéletes embert, és akárhogy erőlködsz, egyetlen picike hibáját sem tudod felsorolni, mert ő TÉNYLEG tökéletes, akkor kérlek, kérlek, még ne menj hozzá feleségül. Ha úgy érzed, hogy te vagy a világ legszerencsésebb embere, és neked végre sikerülni fog, ami sok milliárd embernek nem sikerült, akkor szintén van egy rossz hírem: a mesebeli királyfi nem létezik. Illetve létezik, csak kétdimenziós. A mi háromdimenziós világunkban a kétdimenziósság sajnos kevés (de erre csak későn, túl későn fogsz rájönni).
  • „Hol voltál eddig az életemből?” - Gyakran hallod ezt? Az illető eközben mélyen a szemedbe néz és áhítatosan duruzsol a füledbe. Gyakran elmondja, hogy ő már az első pillanatban látta, hogy te vagy számára az igazi, rögtön kiszúrt a tömegből. Ő tudja, hogy a ti lelketek húrjai egyszerre pendülnek, lelki társak vagytok, és soha nem szabad mostmár elengednetek egymást. Te ettől boldog leszel persze. Pedig ez olyan, mint a hipnózis. Ezekkel a mondatokkal hipnotizál, te elszédülsz, és önként és dalolva teszed, amit mond. Kényszerítenie sem kell, önként sétálsz a karjába.
  • Már a kapcsolat legelső heteiben kiderül, hogy a szegény nárci (akiről persze még nem tudod, hogy nárci) életében annyi csúnya csalódás volt, hogy ő már elvesztette a hitét a nőkben és abban, hogy neki egyszer boldog párkapcsolata lehessen. Rengeteg gonosz nő gyalogolt át rajta, és válogatott kínzásoknak tették ki őt, holott ő mindegyikért az életét is kész lett volna feláldozni. Szerencse, hogy jöttél te, aki más vagy, aki nem akarod őt bántani, megérted és együttérzel vele, érted és látod, hogy milyen sok szenvedést és szomorúságot viselt el mostanáig (és ugye nem akarod még te is megbántani azzal, hogy esetleg elhagyod?).
  • Te vagy a legcsodálatosabb, legokosabb, legszebb nő az egész földkerekségen, soha nem találkozott még hozzád foghatóval. Megbűvölten bámul, rólad álmodik minden éjjel, nappal nem tud a munkájára koncentrálni, mert csak te jársz az eszében. Bármi, ami elhagyja a szádat, aranyba foglaltatik, és vitrinbe állíttatik. (Hoppsz, te is a vitrinben fogod végezni, sőt önként fogsz belesétálni. Kezdetben még letörli majd rólad a port néha, de később már azt se. Na de ne szaladjunk ennyire előre.)
  • A csillagokat is lehozná neked az égről. Úgy ahogy van, az összeset. A napot is csak azért hagyja fönt az égen, hogy amikor a napfény az orcádra süt, csodálhassa benne a rózsás ajkaidat.
  • Elhalmoz mindenféle ajándékokkal, óóóriási csokor rózsával, ölelkező szívecskés macipárral és marcipánnal, romantikus gyertyafényes vacsorát főz neked, és/vagy elvisz a környék legjobb éttermébe. Lesi a kívánságaidat, és amit csak a szádon kiejtesz, másnap meg is kapsz.
  • Kommunikációját körbelengi a pátosz, olyan szavakat és szófordulatokat hallasz, amiket legutóbb a királylányos mesekönyvekből olvasott neked az anyukád (még kétcopfos korodban). Sőt még olyanabbakat. El is pirulsz a sok szép jelzőtől. Verset ír neked. Nem is egyet, egész verseskötetet, amelyben feltárja előtted a lelkét, úgy, ahogy még soha senkinek.
  • Állandóan veled akar lenni. Mindenhová elkísér, egy percre sem hagy magadra. Türelmetlen, de csak azért, mert annyira elvarázsoltad. Ha egy kis levegőt/időt kérsz, elmondja, hogy természetesen megérti, és elfogadja, hogy te még nem vagy annyira biztos ebben az egészben, ezért ha szeretnéd, egy kicsit magadra hagy. Fél napra. Este már 25 sms vár a telefonodban, hogy hogy telt a délutánod nélküle, valamint biztosít arról, hogy végtelenül hiányoztál neki, és nagyon szenvedett a társaságod nélkül.
  • Már két hét után is a boldog közös jövőtökről beszél. Ő persze nem akar téged sürgetni, de azért jó lenne, ha gyorsan döntenél, hiszen ő már egészen biztos az érzéseiben, és már csak a te döntésedre vár. Közös házról beszél, tudja, hogy hány gyereketek lesz, és hogy fogják őket hívni, de legfőképpen és elsősorban azt tudja, hogy majd boldogan éltek, amíg meg nem haltok.

Mindebben az a szép, hogy ha eléggé szerelmes vagy, egyik figyelmeztető jelet sem fogod észrevenni. És a nárci tenni is fog róla, hogy időd se legyen gondolkodni. Ha véletlenül bekapcsol a vészjelződ, ő rögtön észreveszi a villogó piros lámpát, és pont azt és pont úgy fogja mondani, hogy a lámpa kialudjon. Nem lesznek kétségeid, hogy tényleg ő az igazi.

Persze a jobbféle párkapcsolatok is indulhatnak úgy, hogy ezek közül egy vagy több rátok is igaz. A dolog akkor válik gyanússá, amikor van benned egy halovány érzés, hogy ez neked túl sok. Több, mint amennyit te szeretnél, és egy kicsit furdal is a lelkiismeret, amiért te nem vagy ENNYIRE lelkes már az első pillanattól kezdve.

 

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narciszkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr2712371833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blaiser 2017.04.06. 14:34:41

Korrekt, mondom ezt húsz éve gyakorló nárcikertészként. Egy dologban korrigálnék csak, mégpedig, hogy a herceg néha hercegnő, vagy inkább istennő, akit imádnod kell. És meg is teszed, ha szereted és reménykedhetsz életed végéig, hogy megváltozik és úgy fog viszontszeretni egyszer még mint rég abban a kezdeti rövid időszakban. Lényeg, hogy a nárci nem mindig férfi, sőt!

Nárciszkertész 2017.04.06. 21:42:45

@blaiser: Igen, így van! A nárcizmus egyáltalán nem nemfüggő.

Fekete Nárcisz 2017.08.22. 04:23:06

Le vagyok döbbenve, mert a posztot olvasva, arra a következtetésre jutottam, hogy akár én is írhattam volna a velem történtek fényében. Utólag elemezve őrjítő, hogy folyamatosan szólt a vészjelzőm, mégis önként sétáltam a "csapdába". Ráadásul alapból gyanakvó természetnek tartom magam, ettől pedig triplán hihetetlen a számomra, hogy egy nárci áldozata lettem. Halál gáz, hogy mindent elhittem, amit összehordott. Az érzelmi zsarolásokat, hogy "örökre bezárul a szíve", ha elhagyom (mert volt rá több kísérletem), a közös jövő tervezését (annak ellenére, hogy csak a szeretője voltam), mivel a "világunk egymásnak teremtetett"... Aztán egy nap lehullott róla az álarc és megláttam az igazi arcát. Senkinek sem kívánom azt a félelmet, amit akkor éreztem.

Az viszont kicsit vicces (amennyire bármi is vicces lehet nekem most...), hogy a pasinak egy az egyben olyan orra volt, mint a képen látható Nikolaj Coster - Waldaunak.

tevagyhibás02 2017.08.24. 13:25:33

@Fekete Nárcisz: én is minden jelet figyelmen kívül hagytam, ami nagyon furcsa volt már elsőre is. Aztán egyszer csak olvastam egy listát a red flag-ekről és kb. levert a víz. Első randin:
- Ex becsmérlése, de nem annyi, hogy mondjuk nem jöttünk ki, hanem: az ex őrült volt, egoista, NÁRCISZTIKUS, folyton drámázott (...), az exnek mindent lehetett, neki semmit, önző is volt. Utólag olyan, mintha exeit jellemezve magát mutatta volna be...
- Szörnyű nehéz gyerekkor részletes ismertetése, ahol ő mindig alul maradt testvérekkel, iskolatársakkal szemben. Ő mindig jót akart, de valahogy rosszul jött ki belőle.
- Sétálni voltunk és egy korlátnál szorosan mögém állva mesélt magáról. Nagyon vonzó ,megnyerő férfi külsőleg is, így először jóleső borzongást éreztem, majd hirtelen azt, hogy ez nagyon sok és "ez az ember" nagyon szorosan a személyes szférámban van! Pár másodperc után nagyon zavarni kezdett és emlékszem, ki is bújtam onnan.
- Próbált kérdezni rólam is, de egy mondat után közbevágott és széles gesztikulációval olyan hosszú és színpadias sztorikat adott elő, hogy a végén már nem tudtam követni. Mindegyik vége az ő szempontjából természetesen sikersztori volt.
- Nagyon személyes témákat érintett, sokat mesélt magáról és próbált rólam is megtudni, de ahogy írtam is, a nagy lázban mindig közbevágott.
- Rögtön említette, hogy feleséget keres és én az a típus vagyok és ő pont egyedül él egy nagyon nagy házban, én egyébként hol élek, a mondat végén az volt, hogy gyors összeköltözésben hisz és amikor akarom. Poénnak állította be, de folyamatosan rátért, hogy egyébként mennyi "cuccom" van, mikor érnék rá egy nagy szállítóautót fogadni.
- Mindeközben olyan mosoly, ami utólag rémiszt: egyenes vonalú száj, az egyik szegletnél felhúzva. Emellé átható tekintet, mintha a belsődbe látna, az energiádat szívná ki vele. Soha, soha nem tudtam állni a tekintetét, annyira babonázó volt. Először mindig arra gondoltam annyira vonzó ,hogy nem tudom állni a tekintetét, majd a kapcsolat végén már azt éreztem, a gyomrom forog ha belenézek, a lábam földbe gyökerezik és émelygek, annyira a fekete, piszkos lelkébe látok azon keresztül.
....
Szóval számos olyan dolog, ami általa megbabonázva először imponál, rögtön utána mintha lapáttal vágnának fejbe, majd szinte normálisnak tűnik minden ami történik, mert annyira megnyerő, annyira mesterien rángatja a szálakat. Sőt, egy ideig még szerencsésnek is éreztem magam. Van az a mondás, itt is és sok más blogon is olvastam: "Túl szép, hogy igaz legyen".!!!

Nárciszkertész 2017.08.24. 19:21:20

@Fekete Nárcisz: Ööööö.... Az enyémnek is pont ilyen orra volt. Te szerető voltál, én feleség, izéééé, továbbgondoljuk ezt a dolgot, vagy inkább hagyjuk? :D :D

(egyébként a Legnagyszerűbb Bánki Könyv elég részletesen leírja, hogy a szeretői kapcsolat jellegéből fakadóan per definitionem mindig nárcisztikus. És tulajdonképpen logikus - nem a szerető a nárcisztikus benne a hatalmi viszonyok leosztása okán, merthogy sose a szerető kezében van az aduász.)

Fekete Nárcisz 2017.08.26. 21:58:33

@tevagyhibás02: "számos olyan dolog, ami általa megbabonázva először imponál, rögtön utána mintha lapáttal vágnának fejbe" - Hát valahogy így. :( Én is tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor első esetben kezdett lefikázni bizonyos személyeket. Talán azokban a hőbörgésekben volt jelen a gyerekkori én, időutazott a jelenből a múltba...
A "rólam rész" nálunk is kimaradt, max. arra kérdezett rá, amit véletlenül visszaolvasott.
És ja, nálunk is piszok gyorsan képbe jött a közös jövő... Pilláztam is sűrűn. Egyébként most sem értem ezt a részét... tényleg nem érzik, hogy mennyi ostobaságot összehordanak? (Illetve miért csak hápogunk a szövegre, miért nem fordítunk azonnal hátat?)
Na és az a másik rész, hogy a gyomor forog, de az utóhatás még mindig dolgozik.
Néha tényleg nehéz felfogni. :/

Fekete Nárcisz 2017.08.26. 22:02:45

@Nárciszkertész: Hát nem tudom, hogy merjük-e... :D Vele minden nő kiszúrt, mindenki kihasználta. Legalábbis így mesélte. :)) Elvileg most nem házas...

No akkor a mi kapcsolatunk triplán nárcisztikus volt.

Fekete Nárcisz 2017.08.26. 22:04:12

@Fekete Nárcisz: De becsszó hasonlít a színészkére. (Mondjuk a haja nem.)

Almandin 2017.08.28. 13:01:46

@tevagyhibás02: Érdekes, amit a jelekről írsz. Annak ellenére, hogy ezek egy nárcisztikus emberre is jellemzőek, mégsem hiszem, hogy mindig a kóros nárcizmus jelei is. Amikor én randiztam anno, akkor is, ha szimpatikus volt az illető, meséltem a gyerekkori traumáimról, az előző kapcsolat keserveiről. Persze nem az első randin, de idővel előkerült. Eszem ágában se volt ezt valami hátsó szándékkal tenni. Egyszerűen néha szükséges panaszkodni. Ha valakit barátnak érez az ember, azzal meg tud nyílni.
A másik: csak a mai világban vált furcsává, hogy gyorsan összeházasodnak a szerelmesek. Régen ez volt a norma. Ma meg gyakran sok év kapcsolat után szánják rá magukat az emberek. Én ma is el tudom képzelni, hogy ha ritkán is, de két ember olyan gyorsan egymásba szeret, olyan gyorsan kialakul az erős érzelmi kötődés, hogy rövid idő alatt elköteleződnek.
Tehát a jelek utalhatnak kóros nárcizmusra is, de nem mindig. A gyanakvás jó, de az már nem, ha paranoiás lesz az ember, a félelmei kezdik irányítani, és nem meri élvezni az életet.
Neked meg kívánok lelki gyógyulást és a későbbiekben egy boldog kapcsolatot.

2017.08.31. 14:54:19

@Fekete Nárcisz: ....majd adj hírt magadról....Te még nagyon újnak tűnsz.....nagyon az út elején állónak......nekem is hallatlan segítség volt ez a blog...itt is köszönet a Kertésznek !

én a nagy atomrobbanás után 2 héttel leltem a blogra.........de az a két hét......sírás a hányásig......beszámíthatalan voltam....nem tudom hogy jutottam a munkahelyemre és haza...egy árva falatot nem tudtam enni......szinte magamban motyogtam értetlenül.......rémisztő volt....képtelen volam uralni magam, hogy ezt hogy tehette.....néha random elkezdtek folyni a könnyeim...fash-eltek a képek...teljes örület

Fekete Nárcisz 2017.09.01. 20:59:05

@drlover: Nekem kb. 3 hete lett vége, olvasom a blogot, ami valóban óriási segítség nekem is (tényleg köszi Nárcikertész! :) ) .

Ami még jelenleg aggasztó, az a "férfigyűlölővé válásom" kialakulása. :/
Komolyan úgy érzem, hogy ez az érzés már soha többé nem fog visszaváltozni.

Nárciszkertész 2017.09.02. 22:39:24

@Fekete Nárcisz: "Komolyan úgy érzem, hogy ez az érzés már soha többé nem fog visszaváltozni."

És ezen kívül még mennyi mindenről érezted a nárciszod mellett azt, hogy "te már soha többet..."? Ja, hogy mindenről kb. ezt érezted? :))
Nyugalom, nyugalom, adj magadnak időt!! Ne akarj mindent egyszerre, nem lehet egy csapásra meggyógyulni. Ebből kiszállni extrán nem egy 3 perces fájdalommentes folyamat. Ez is a folyamat része, és sajnos még nagyon sokminden. De ahogy azoknak is vége lesz, ennek is.
Nincsenek "soha többék", az csak a csúnyán beszűkített agyad tévképzete.
Ahogy az agyad visszatér a normális kerékvágásba; ahogy egyre tisztábban látod, milyen okok és milyen hülyeségeid és másféle tévképzeteid vittek bele egy ilyen kapcsolatba, el fognak tűnni az összes "soha többék".
És ez biztos.
(De cáfoljatok meg csajok, ha nálatok sok hónap után sem tűntek el :))

2017.09.12. 11:42:43

@Nárciszkertész:
A nevem XY és 7 hónapja 11 napja jöttem le a szerről...

furcsa ez a "soha többé"....először úgy jött, hogy istenem én már sose leszek szerelmes...engem már sose fog így szeretni (na meg nem szeretni..) senki.....

de ez érdekesen változott.......most a soha többé nem akarom ezt a szerelem narkót....de pedig jajj....de akkor mit akarok...nem tudom....nem tudom....
aztán néha nem akarok gondolkodni....csak létezni....aztán úgy érzem szorít az idő...ideje abbahagyni a nyafogást.......

ez egy sokszor kiszámíthatatlanul hullámzó görbe.......talán a soha többé már jelentősen enyhült a fájdalommal együtt....meg a hogy történ ez velem, hogy tehették ezt velem....is....

a jelenlegi stacióban nekem a férfaiktól való félelem dominál....már ha közeledni próbálnak.......és az, hogy végtelen ürességet érzek, viszont ez nyugalmat is ad....

már annak is örülök hogy egy tét nélküli szexbe bele tudtam menni és egész jól sikerült...ez nagyon hasznos volt....mert legalább azt éreztem, hogy tudok nőként reagálni...így 1 év 3 hónap kihagyás után.......

próbálom nyugodtan tűrni az egyes leki állapotokat és mantrázom, hogy napról napra jobb lesz.....és a kiinduló állapothoz képest összehasonlíthatlanul jobb...

ebbe kapaszkodok.......

Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13. 08:40:54

@drlover: még 1 év, és minden megy tovább. Szerelem, stb... Ígérem!! :-) Csak teljesen el kell felejtened azt a "sweet haze" -t, amit éreztél a nárcival.

2017.09.13. 11:57:54

@Emma Paula Keresztanyuja: ........igéred ?????....bátor vagy......de én notóriusan hiszek Neked.........mostantól

drága volt ez kis intermezzo.....másfél évért fizetek ugyanannyit.......
a büntető ítélet nem ilyen kemény......

és telitalálat a pink mist.......az egy veszélyes ideggáz.......
és igen az legnagyobb nehézség, hogy a zsibbasztóan szivbemarkolóan gyönyörű részeket ne flash-eljem.......

Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13. 12:15:00

nekem segített az is, h ha a nárcira gondoltam, úgy gondoltam rá, mint egy földönkívülire, vagy robotra(amúgy tényleg ilyen a működése). a jó részek meg olyanok voltak, mintha egy moziban ülve láttam volna egy csodálatos filmet. Akkor éppen nekem lett játszva a film, de valójában a személyem - mint néző - cserélhető random választás volt. Már igazából akkor tudtam, h ugyanezt a szép filmet már lejátszotta másnak is, és még le fogja játszani. Én pedig azóta kijöttem a moziból. Újra nézni egy filmet meg már sohasem lenne ugyanaz. Az élmény egyszeri volt drágám!

2017.09.13. 12:44:19

@Emma Paula Keresztanyuja: ...ezt a film hasonlatot magmtó is használtam, hogy eltávolitsam, deperszonalizáljam magamtól a történetet....jó módszer is.....én is vallom.....én a filmet már annyiszor megnéztem, hogy unom...már nincsenek benne, a történet elcsépelődött, de....

...de ez az egyszeri élmény volt drágám ez....ez nagyon ütős........mert annyira kifejező....

az egyik szemem sír a másik nevet....
nevet, mert ezt mégegyszer ember nem bírja ki...egyszer is necces a rehab....
sír, mert nem tudom mi lesz.......a nárcisz meg a fájdalom naná nem hiányzik....de hogy így tudjak szeretni az igen....

azzal szoktam vigasztalni magam, hogy nem is kell még egyszer ilyen intenzív szerelmi érzés, mert úgy sem volt valós...csak egy gerjesztett illúzió....azaz nem is volt szerelem.....azaz vár/várhat még rám valami nagy érzés....ami valós...azaz nincs mit siratni....

Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13. 13:17:59

@drlover: Pedig lesz még!!! de van itt vmi fontos: a nárci azért tudott ilyen érzéseket támasztani benned, meg ezt az álmot eladni neked, mert ezek ott vannak. Benned. Tehát: meg kell keresned ezt az energiát, ezt a szerelem érzést, és lobogtatni. Csak ne irányítsd senkire, hanem inkább vmi cselekvésre. Pl:a Kertész, íme, ilyen kíválóan, viccesen, jól, ízesen, logikusan felépítve tudott blogolni a nárcikról. Te meg csinálj egy filmet! Vagy utazd be a földet! Na? Az a tűz meg az a szerelem bennünk van. Használd most a saját épülésedre. (én is ezt teszem, de ez még meglepi.... :-))

2017.09.13. 14:01:42

@Emma Paula Keresztanyuja: Asszem most tényleg egy picit megnyugtattál...köszönöm !

nem is rossz ötlet, egy filmet pl. a nárciszokról " Szerelmetlen szerelem, avagy távozz tőlem Nárcisz" címmel.......

Emma Paula Keresztanyuja 2017.09.13. 19:24:02

@drlover: :-) nem rossz, de inkább ne ezekről a trutyikról szóljon, akik kívülről repedt tükrök, belülről feneketlen tömlők, amelynek falai fájdalomból vannak. Szóljon inkább fontos dolgokról, rólunk, emberekről, érzelemről!

Ciulei Erika 2017.12.14. 17:31:21

@Fekete Nárcisz: igy igaz...az utohatas,nehez felfogni es fedolgozni. Es foleg latni,hogy massal van mar es az az erzes , hogy szolnal az ujnak(,aki nem uj),vigyazzon! De nem tudod megtenni , mivvel mar " lejaratott" az O szemeben. Es talan meg ott a ketely, talan nem is narcisz? Pedig 3 pszihologus es pszihiater valasza a leveleimre ugyanaz a diagnozis. Es MOST varni , hogy talan az en lejaratasom a csalad szemeben valamikor letisztul , mikor? Akkor amikor megkezdodik a leepitese az uj aldozatnsk. Ez LEHET hosszabb kimenetelu, mert itt az uj aldozat rengeteg anyagiakkal jott es vele a presztizsel. Meg a PTSD allatt vagyok de...☺

illogikusszurrealizmus 2018.03.25. 17:57:47

Nem vagyok ma jól. Lett volna közös program, megálltam, hogy ne írjak, de szétszakad a szívem. Persze holnap látom...

Nem tudom, ti hogyan bírtátok ki, de minden tiszteletem azé, akinek sikerült.

Eddig nálam üzenet szőnyegbombázás volt és könyörgés, de taktikát váltott, nem ír.

Most épp ebbe fogok beledögleni.

illogikusszurrealizmus 2018.03.25. 18:00:29

Az a legdurvább, hogy állandóan a jókra emlékszem és kételkedek magamban, hátha rosszul látom, mégse nárci, csak ráfogom...

Egyszer voltunk együtt dilidokinál, ő mondta, hogy nárcisz. De sajna stimmelni is látszik, csak mindig szerencsétlenkedem, hogy talán mégse...

Őrület.

Nárciszkertész 2018.03.25. 21:34:07

@illogikusszurrealizmus: Hajrá Szürreál, te fogsz nyerni!
Csak szólok, hogy ezt a napot is megoldottad. Pedig szarul érezted magad. :)

Mondanám, hogy most azonnal állj föl, és menj el a legközelebbi cukrászdába, és egyél meg egy óriási habos franciakrémest, de sajna már zárva vannak a cukrászdák. Tarts otthon egy (kettő, három) nagy vödör fagyit. Ez csak félig komoly, a lényeg az, hogy csinálj bármi mást, ami jólesik, és lehetőleg nincs értelme. Találd meg, hogy mi a neked való franciakrémes.

Mindenesetre az hasznos lehet, ha találsz valamit, ami képes azonnal elterelni a figyelmed, amikor épp kezded úgy érezni, hogy bele terveznél halni.

illogikusszurrealizmus 2018.03.27. 20:59:58

@Nárciszkertész: De jó, tetszik a Szürreál! :)

Az viszont nem annyira, hogy mindent bevet a nárcim. Most azzal próbálkozik, hogy laza viszony, csak akkor és annyiszor, amikor én akarom. De már egy nappal később mondjam, hogy akkor tudnám-e ezt vállalni hosszú távon... Rossz ötlet, ugye? Mire feleszmélek már össze van kötve kezem-lábam és kezemben pálmalegyező... Vagy van esélyem?

Bocs, a hülye kérdésért. Csak ugye a fránya függés... Hát gáz így, hogy van kapcsolat, majdnem naponta.

Nárciszkertész 2018.03.28. 15:03:54

@illogikusszurrealizmus: Igen, van esélyed. Ha SEMMILYEN esélyt nem adsz neki.
Laza viszony = akkor ugrasz, amikor neki ahhoz kedve van, azt csinálod, amihez neki kedve van. Közben elveszíted magadat, és a lehetőségedet a valódi életre.

Ismered ugye a farkas meg a kismalac meséjét? Jajjjj, malacka naggyon fázom, csak te tudsz megmentni, csak a bal lábam kisujját hadd dugjam be az ajtón, ne izgulj, nem foglak bántani, de téééényleg, hát nem látod, milyen kedves vagyok??? ......................................................................................

Nézd meg Hudenem kommentjét, amiben nagyon szépen leírja, hogy milyen csoda az élet nárci nélkül. :) Vele SOHA nem lesz ilyen.
Pontosan tudom, hogy 5percenként gondolod azt, hogy jajj, biztos te vagy helikopter, és nem is nárci, és "ha még egy kicsit", és "ha még egy kicsit máshogy", "ha még egy kicsit ügyesebben" próbálod, majd akkor.... Legyen világos: majd akkor NEM LESZ SEMMI. Ja, illetve de: BIZTOSAN tönkremész.

Nagyon nehéz helyzetben vagy, de nem reménytelen, mert látod, hogy hol a bibi.

illogikusszurrealizmus 2018.03.30. 08:37:42

@Hunedem: Köszönöm szépen a választ. Sajnos teljesen igazad van és a többieknek is. Az a baj, hogy tényleg a függője vagyok, és egy a munkahely, most még nem is tudok változtatni rajta.
De pont, ahogy leírtad, kb. még a szavak is stimmelnek. Agyrém az egész.
A Navarro könyvet is olvasgattam a Veszélyes személyiségekről és ott tartok, hogy már nem is tudom eldönteni, hogy ragadozó típusú vagy érzelmileg labilis dolgokkal egészül ki a személyisége. Persze ez a lényeg szempontjából mindegy is lenne.

A legszomorúbb az, hogy fejben tudom (bár időnként elbizonytalanodom, mikor újra és újra kedves), hogy mennyire gáz, a szívem meg, mint egy drogosé...

Szorítsatok nekem légy szi'...

Nárciszkertész 2018.03.30. 09:02:54

@illogikusszurrealizmus: Szorítunk neked, és virtuálisan fogjuk a kezed, remélem érzed. :)
Jól csinálod, amiből a "jól" tulajdonképpen mindegy is, a lényeg az, hogy csinálod. Mármint a saját magad kiszabadítását a helyzetből. Ez most a robotpilóta üzemmód, amikor muszáj, hogy csak az agyad vigyen.
Tudom, hogy onnan nézve, ahol most ülsz, nehéz elhinni/egyáltalán nem hihető, hogy vége lesz ennek is, de vége lesz, tuti.
Látod, mennyien itt vagyunk, és túléltük, pedig mindenki azt hitte, amikor benne volt, hogy a) soha nem lesz vége; b) ha vége lesz is, csak saját magával együtt; c) soha nem lesz vége; d) soha nem lesz vége. És mégis vége lett.
süti beállítások módosítása