Élet egy nárcisztikussal

A nárcisztikus sofőr

2017/03/30. - írta: Nárciszkertész

angrydriver.jpg

A dugó kibírhatatlan és igazságtalan dolog, de szerencsére csak a lúzerek ülnek a dugóban „órákig”. Figyelj, lemértem, mert rendszeresen erre járok, és csak 10 perc plusz. - Mondod. Nem, ő 10 percet sem veszteget el az életéből, kerülőutakat keres, kis utcákon megyünk, és ha újabb dugóba botlunk, azt is kikerüljük, hogy a végén 45 perccel később érkezzünk meg akárhová, ahová időre mentünk.

Önkéntes rendőr: a vélt sérelmeket megtorolja, ráfékez, utána megy, dudál, villog, versenyzik, büntet. Igen, akkor is, ha mögötte ülnek a gyerekei. Ne haragudj, félek melletted a kocsiban, féltem a gyerekeket, kérlek, ezt máskor ne csináld. - Mondod. Hát nem érted meg, hogy az életünket veszélyeztette, és ha senki nem tanítja meg neki, mi a helyes viselkedés, akkor másokkal is megcsinálja? - Mondja ő. Naná, hogy ő az ügyeletes szupermen, akitől majd megtanulja az ostoba barma, hogyan kell viselkedni. Az úton egyébként mindenki ostoba barom rajta kívül. Az, akinek nagyobb autója van; aki bizonytalanul vezet; aki nem siet; aki siet; aki nem indul el rögtön a zöldnél; aki átmegy a piroson; aki keresi az utcát az ismeretlen környéken; aki bénán parkol; aki feltartja a sort; aki leelőzi őt; aki a középső sávon megy az autópályán; aki nem indexel.

Ha ő az első a zöld lámpánál, padlógázzal indul, és ettől mindenki a sorban mögötte egész napra frusztrálttá válik. Szerinte.

A GPS a hülyék találmánya és csak a hülyék használják, ő mindenhová odatalál. Ha mégsem, arról nem tehet: ez az utca a múltkor még nem volt egyirányú; ez a benzinkút a múltkor még nem volt itt; vagy itt volt, csak nem MOL volt, hanem Shell.

Jobban vezet, mint az utakon közlekedők 95%-a. Na jó, 99%-a. Schumacher? Az kicsoda?

Drága autót csak seggfejek vezetnek. Ha nő vezeti, akkor tudjukmiből telik rá, ha férfi, akkor szar az ágyban, és így kompenzál.

Előz. Mindig és mindenkit. Ha beláthatatlan az útszakasz, ha köd van, ha átláthatatlan esőfüggöny van, ha jeges az út, ha szakad a hó, neki mindegy, mert ő profi vezető, bízik a képességeiben, és megoldja. Ha utolér egy hosszabb kocsisort, ami beszorult egy lassabb jármű mögé (pl. busz), nem várja meg, amíg mindenki leelőzi a lassabbat, hanem előre megy akár autónként is. Ha más csinálja ugyanezt, akkor „nem lát a szemétől, hogy sor van előtte is???”.

Ha megkéred, hogy lassítson, és ne 170nel hasítson a tömött autópályán, akkor: „te kérted, hogy érjünk haza időben, nem?” (előzmény: miatta indultatok másfél órával később, mint kellett volna…)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narciszkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr8912372705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liriodendron 2017.03.30. 08:00:19

Az én nárciszom az autópályán beáll a kamionos elé tempomattal 85-re, üzemanyagspórolási céllal (mondja ő). Akkor a legboldogabb, amikor a kamionos kilométereken át a lökhárítót nyalja, mert nem tud előzni a forgalom miatt (vagy mert tilos szerencsétlennek), de titkon azt várja, hogy dudáljon rá, mert akkor jól ki lehet akadni ("Mi a f.szt akarsz, b.zdmeg...? Előzz meg, ha menni akarsz!")

Nárciszkertész 2017.03.30. 13:29:33

@Liriodendron: De ha nincs mögötte kamion, vagy őt akarják előzni, akkor rögtön megtalálja a gázpedált ugye?

Liriodendron 2017.03.30. 15:33:21

@Nárciszkertész: Nem feltétlenül, de amikor feltűnik, hogy egyre lassabban megyünk, akkor nagy valószínűséggel kamion van mögöttünk. Kamion nélkül normális sebességgel tud haladni.

Párnanaci 2017.03.31. 13:07:16

@Liriodendron: Te pedig ezzel a köcsöggel élsz.

198413 2019.01.16. 16:11:54

Az én Nárciszom (nagy betűvel, mint gondolataim és blogbejegyzéseimet meghatározó személy) dugóban az autópályán úgy araszolt, hogy sem a külső, sem a leálló sávot nem tudták használni még a motorosok sem. Ezért - mivel kánikula volt és lehúztam az ablakom - az én, anyós ülés felőli oldalamon kiabáltak be a leállósáv mellett a fűben továbbhaladó motorosok nem kedves megjegyzéseket "az én kedves Nárciszom által okozott útlezárás miatt".
Vagy: Félelem keltés: Fejem az autó fejtámlájához csapódik, nem egyszer... sokszor. Kitámasztok. Jobb kezem az ajtó fölötti kapaszkodót szorítja, bal kezem az ülést szélét markolja, lábaim az alváznak vetve. E közben néha magamban nevettem, mert egy Maserati ment előttünk és az M7-es autópályán a dugóban Nárcisz hiába próbált nagyon agresszív vezető lenni, nem volt hol, de amint kitágult előttünk a tér, akkor nem tudta a Maserati sebbeségét az Opellal tartani :) Féltem, de az érzéseimet annyira elnyomom, hogy inkább a helyzet iróniáját éreztem.
süti beállítások módosítása