Élet egy nárcisztikussal

Ne etesd!

2017/06/08. - írta: Nárciszkertész

hungry-while-cutting.jpg

Minden szakirodalom nagy vörös betűkkel tolja eléd, hogy ha meg akarsz szabadulni egy nárcitól, akkor az első, második, és akárhanyadik szabály az, hogy NO CONTACT. Azaz töröld az életedből, szakíts meg vele minden kapcsolatot és lehetséges kapcsolódási pontot. Ha ő keres, ne reagálj. Semmit. Sajnos a kelleténél sokkal több olyan helyzet van, amikor ezt nem teheted meg, csak annyit tehetsz, hogy minimalizálod a károkat, vagyis a vele való kommunikációt.

Amikor frissen szabadulsz egy nárci óvó és védő karjai közül, ennek a szabálynak a létfontosságú, és a saját életedet és józan eszedet mentő szükségességét nem fogod belátni (bár azt fogod állítani, hogy érted és belátod).

Vagy azért nem, mert azt fogod hinni, hogy te akkor is megmented saját magától, és bár ugyan ez még senkinek nem sikerült, majd te - a saját akarata ellenére is - bele fogod operálni az igazi, érző hús szívet annak a bádogdarabnak a helyére, ami a mellkasában van.

Vagy pedig azért nem, mert dolgozik benned az igazságérzeted, és igenis bele akarod verni az orrát a saját mocskába, hogy legalább egyszer, egyetlen egyszer fájjon neki is annyira, amennyire neked fájt.

Bármelyik megoldást választod is a fenti két lehetőség közül, jó, ha tudod, hogy ez sajnos azt jelenti, hogy még mindig ő rángat egy hosszú dróton, hiába hiszed eltökélten és meggyőződéssel, hogy már nem. De igen. Ezekkel egy olyan utcába mész bele, aminek az elején van 1 db behajtani tilos tábla, 1 db mindkét irányból behajtani tilos tábla, 1 db zsákutca tábla, 1 db fénysorompó, ÉS el van barikádozva egy kordonnal. De nem baj, te majd jobban tudod, akkor is belemész.

(Drága blogolvasó, aki idáig eljutottál - nyilván azért, mert érintett vagy: nem szórakozom rajtad, mert ez egyáltalán nem vicces. De őszintén tedd föl a kezed kérlek, ha nem ismerősek a fentiek. Aha, nem tetted föl sajnos, innen látom.)

Igen, eleinte nagyon nehéz, hogy ne akarj igazságot tenni, ne akard elmondani neki, ne akard megmagyarázni neki, hogy amit elkövetett, az az aljasságok aljassága. Nagyon nehéz, mert veled TÉNYLEG égbekiáltó igazságtalanság történt. A(z elvileg) legmélyebb emberi kapcsolatodban visszaélt a bizalmaddal, elárult, megcsalt, kihasznált, kizsákmányolt, pókerarccal lehazudta a csillagokat is az égről az az ember, akit szerettél, és aki mélyen a szemedbe nézve azt állította, hogy szeret. Mindegy, hogy ez az ember az anyád, az apád, a testvéred vagy a társad volt. Nem volt az, csak te hitted azt. Egyszerre rúgott gyomron, torkon, hátba, és rúgta ki alólad a lábad. Ami veled történt, az súlyos és durva abúzus, és mint minden abúzus, vérlázítóan igazságtalan.

DE: neked ez akármennyire fáj is, akármennyire szenvedsz is emiatt, tudjad, hogy neki nem fáj, soha nem is fájt, és nem is fog fájni. Ami neki fáj, az az, hogy te milyen csúnyán, gonosz módon elbántál vele, milyen érzéketlen vagy, mennyire kétségbeejtő, amit vele tettél, és mennyire félreismert téged, te önző, ronda, buta, ördögi boszorkány. Igen, ettől még vérlázítóbb, hiszen te tudod, hogy a valóság és a kézzelfogható fizikailag létező tények tökéletesen ellentétesek azzal, amit ő valóságnak és tényeknek GONDOL. És ami még szörnyűbb, hogy a saját valóságát hiszi egyetlen valóságnak. Terjeszti is rólad, persze, és egyre többen adják alá a lovat ehhez. És akkor mi van?

Őt zavarja, ha elmondod neki, hogy sem a valóság, sem a tények nem igazolják az ő szürreális elmeszüleményeit? Nem.

Lámpa fog gyúlni a fejében, ha elmondod neki, hogy mit tett veled? Nem.

Szar neki ez? Nem.

Fáj neki? Nem.

És neked? Zavar? Szar? Fáj? Gyűlölöd? Örülnél, ha valami nagyon csúnyát tehetnél vele? Igen, igen, igen. Nagyszerű. Az van, hogy ennek ő örül. Hogy miért? Hát azért, mert addig is vele foglalkozol.

A nárci lényegileg, legbelül egy magányos kisgyerek, aki úgy éhezik a figyelmed után, mint egy valódi hús-vér éhező a száraz kenyérmorzsa után. Ahogyan a kisgyereknek is teljesen mindegy, hogy milyen típusú figyelmet kap a felnőttől, akire rászorul, éppen úgy a nárcinak is mindegy. A legjobb neki természetesen az, amikor pálmalegyezővel körbelegyezgeted, simogatod a törékeny lelkét, lépkedsz a tojásokon, hogy neki jobb legyen, áhítatosan rajongsz érte, és pislogva csodálod a nap 24 órájában. Persze, hogy ez a legjobb: a pozitív figyelem, csudajó. De ha ezt nem kaphatja meg, mert rájössz végre, hogy miben élsz, és meglépsz mellőle, neki a napi betevő figyelemadagjához akkor is hozzá kell jutnia, egészen egyszerűen azért, mert ő tényleg ebből él. Semmi más nem élteti, mint a másik ember figyelme. És ha nem vigyázol - márpedig az elején biztosan nem fogsz, de még akkor sem, amikor már azt hiszed, hogy mindent tudsz a nárcizmusról -, akkor azután is rá fogsz figyelni, amikor már azt hitted, hogy megléptél. Mert ő provokálni fog, minden létező és elképzelhető módszerrel el fogja akarni érni, hogy ideges legyél, hogy felhúzd magad, hogy csakazértis megmutasd, hogy üvölts, hogy kétszáz legyen a vérnyomásod. Hogy MINDENKÉPPEN azzal kelljen töltened az idődet, hogy

- már megint (valójában pontosítsunk: még mindig) helyette lapátolod a szart,

- helyette oldod meg a problémákat (mert generálni fog olyanokat, amikhez mindenképpen közöd lesz, és semmiképpen nem fogsz tudni kimászni alóluk, pláne azért nem, mert ő viszont kimászik, és már a konzenzcsíkját sem látod. Te meg állsz ott a hegynyi szar alatt, mint Atlasz a vállán a világgal);

- neki magyarázod, hogy éppen megint a lelkedben tapicskál;

- neki magyarázod, hogy már megint egy orbitális idióta…stbstbstb.

Mindegy mi a módszer, a lényeg, hogy megkapja a figyelmedet. Ez a negatív figyelem. De neki mindegy az előjel, a figyelem az figyelem, és kész. És az övé. Mert azt az időt, amit mindezekkel eltöltesz, valójában vele töltöd. És ezt már megint (vagyis: még mindig) tőled veszi el.

Miközben bombabiztos meggyőződésed, hogy már túlvagy rajta. Kap tőled figyelmet? Bármekkorát? Bármilyen előjelűt? Ha a válasz igen, akkor nem, nem vagy túl rajta.

Tanuld meg megkülönböztetni az éhezőt az éhezőtől: adj annak, aki kenyeret kér, de soha, még tévedésből se adj annak, aki a lelkedet akarja. A valódi éhező jóllakik a kenyérrel, de az energiavámpír, aki a lelkedet akarja, soha, de soha nem tud eleget kapni belőled ahhoz, hogy elég legyen neki. Nincs gyomra, nem tudja teleenni magát. Ez az ő valódi és súlyos nyomora, neked azonban nem kötelező ehhez sem asszisztálnod, sem ebbe belehalnod.

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narciszkertesz.blog.hu/api/trackback/id/tr9512576557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madam. 2017.06.08. 19:17:18

Igen.
És ha végigcsinálom a leckét (ignorálom, megtöröm a játszmáit, átlátok a szitán vagy állandó készültségben vagyok, lesve, honnan ugrik rám a manipulációival és egyebek), milyen élet az már... Akkor is csak egy - folyton védekező - másvalaki életét éled.
Milyen perverz! Ha vele élsz, netán kiismered (?) és véded is magad, az is őt erősíti, s ha nélküle - az is csak téged gyengít

Nárciszkertész 2017.06.08. 22:28:57

@Madam.: Hát az a rossz hírem van sajnos, hogy amíg "végigcsinálod a leckét", addig fogcsikorgatva csinálod és izomból. Erre is szükség van, nagyon is, ez az első és a második lépés is, muszáj csinálni, borzasztó nehéz és kegyetlen, tudom, mert én is végigcsináltam. Csak amíg izomból csinálod, addig tényleg úgy érzed, hogy másvalaki életét éled, és hogy téged gyengít, akármit csinálsz is.
Aztán jön az a rész, hogy nem kell védekezned, hogy nem lesed, hogy honnan ugrik rád, mert leszarod. És csak nevetsz az egészen. És ekkor már nem tud gyengíteni téged egy ember, akinek az ereje csak abban volt, hogy elhitette veled, hogy gyenge vagy és tud téged gyengíteni. Hát ez is csak egy projekció: valójában az ő gyengeségét kapod a nyakadba, amikor elhiszed neki, hogy gyenge vagy.
Ez az a rész, amikor már nem kell védeni magad, mert nincs mitől. Nem arról van persze szó, hogy nem fog megpróbálni továbbra is manipulálni, meg játszmázni, meg mittomén, csak arról, hogy ez téged baromira nem fog érdekelni, és baromira nem ez fogja meghatározni a napjaidat és a döntéseidet.

Madam. 2017.06.08. 22:34:38

@Nárciszkertész: persze. Értem, amit írsz.
Az még különös, h úgy leszarni, miközben a kapcsolatban vagy. A kapcsolat lényege tűnik el. Nyertes lehetsz ily módon, csak az egész értelmetlen. Legyőztél egy nárcit, de minek...

Nárciszkertész 2017.06.08. 22:45:40

@Madam.: Persze, kapcsolatban (s tegyünk hozzá, hogy nemcsak nárci kapcsolatokban, hanem bármilyenben) ezt nem lehet megcsinálni, értelmetlen teljesen.
Nyertes leginkább magaddal szemben lehetsz, mert nem a nárcit kell legyőzni, az nem fog menni, hanem magadat, meg a saját kétségbeeséseidet. De még így se pontos, mert ez a legyőzés se olyasmi, ami megoldható izomból. Hát nem egy szórakoztató projekt, kétségkívül. De legalább nagyon hasznos a későbbiekre nézve is.

Crimson Thunder 2017.06.09. 00:44:04

Nagyon frankó blogbejegyzés! Nem tudok mást mondani. Egyszerűen egy hibátlan leírása a helyzetnek. Nincs mit hozzátennem.

annamanna 2017.06.09. 07:25:05

"azt fogod hinni, hogy te akkor is megmented saját magától, és bár ugyan ez még senkinek nem sikerült, majd te - a saját akarata ellenére is - bele fogod operálni az igazi, érző hús szívet annak a bádogdarabnak a helyére, ami a mellkasában van."

Erre egy rendkívül durva példa ez a levél (csak a végét idézem):
"Kívánom neked, hogy te is érezhesd ezt a mindent felszabadító, a terhektől, béklyóktól megszabadító euforikus érzést, amikor az ember őszinte és vállalja a tetteiért a felelősséget.
Megkapnád pluszban, hogy a közvélemény szemében sem lennél többé közellenség, megkapnád a szerelmedet és Erika nevében is mondhatom, hogy mi is megbocsátanánk neked." anemaznem.blog.hu/2017/06/08/krisztian_568?ajanlo=1

s.estella 2017.06.09. 11:49:00

Pár napja ugyanezen gondolkodtam, mennyire éhezik a figyelmet... A "pálmalegyezőset" ugyanúgy mint az elutasítót. És sajnos tapasztalatom szerint az összes ma már rendelkezésükre álló lehetőséget kihasználják. Volt olyan nap, hogy 10-15 percenként,e-mail,sms,viber,messenger,skype,whatsApp stb. üzenet,hívás érkezett. Természetesen nem csak a privát, hanem céges elérhetőségeimre is. :-( Ilyenkor azért baromira nehéz betartani a NO CONTACT szabályt, de nem lehetetlen...

annamanna 2017.06.09. 14:27:29

Miket nem lehet tanulni az állatoktól....

"Az igazságtalan elbánásban részesített állatok közül ekkor a farkas és a kutya is beszüntette az együttműködést a trénerrel, nem voltak hajlandók tovább részt venni a kísérletben. Amikor ugyanezt nem párban, hanem egyedül játszották el az állatokkal, akkor azok nem tagadták meg az együttműködést, tehát a páros kísérletekben nem a jutalom hiánya, hanem az igazságtalanság miatt sztrájkoltak.

A kísérlet után a méltánytalanul kezelt farkasok távolságot tartottak az emberektől, a kutyák azonban nem. Úgy tűnik tehát, hogy az ember legjobb barátja nem veszi annyira zokon az igazságtalanságot, mint vadon élő rokona – állapították meg a kutatók."
index.hu/tudomany/2017/06/09/a_kutyaknak_es_a_farkasoknak_is_van_igazsagerzetuk/

Almandin 2017.06.10. 11:20:11

@annamanna: Az állatok sokkal okosabbak annál, mint amilyeneknek hittük őket.

2017.06.14. 12:14:57

@Nárciszkertész: Én szeretném külön megköszönni....határozottan úgy érzem nekem írtad...figyelemmel a múlt szerdai, trójai faló alá jegyzett kommentemre......
.....igen 4 hónap után két kört bebuktam.......de feltettem a kezem, őszinte voltam....
buzi nehéz ez....egy darabig az érzések miatt...aztán a düh miatt....én legutóbb üvöltve sírva röhögtem a a manipulációs kísérletén......majd robbantam és le is írtam.......én állat
ajándékba kaptam 10 percen belül egy tucat herpeszt.....milyen már, hogy egy másik emberi élőlény aljassága azonnali testi reakciót vált ki.....és ezért is NO CONTACT....mert fizikailag megbetegítenek...

de ez volt az utolsó.....mert szándékon túli eredményként elérte, hogy iszonyodom tőle....el illant az utolsó illúzió is, már csak megkopott, önmagát ismétlő, egyre átlátszóbban manipuláló kisstilű (ez a legrondább szavam) nevetséges senki...
elérte, hogy annak lássam aki valójában......és ez nagyon a contrario....jó....csak drága játék....

a stációkon végig kell menni...a keresztet fel kell cipelni a golgotára...
nincs mese

és akkor már megy izomból bármikor, nem csak lendületből, nekifutásból

kérdésem csak az, hogy vajon mikor hagyják abba ? nálam 4 hónapig csend volt, azt hittem vége....és ekkor lesből támadott, szó szerint...

2017.06.15. 16:34:12

nagyon jó poszt! nagyon igaz!
no contact, no contact, no contact
akkor is no contact, ha egy idő után elkezdi sajnáltatni magát, és akkor is, ha hirtelen úgy tesz mintha semmi nem történt volna, amikor legutóbb rácsaptad a telefont.
akkor is, ha elkezd mézesmázoskodni, ígérgetni, jópofizni,
akkor is, ha csak felköszönteni akar vagy valami ügyet intézni.

ha végképp muszáj (ez félévente max. kétszer fordulhat elő) akkor max. 2 perc és ha kérdezi mi van veled csak az időjárásról beszélni.

én még a telefonba a kontaktinfóhoz is be szoktam írni megjegyzésnek, hogy
no contact, no contact, no contact

Nárciszkertész 2017.06.16. 15:51:48

@drlover: Neked, bizony :) De ügyi vagy, szóval nem lesz itt semmi gáz :)

Nárciszkertész 2017.06.16. 15:53:23

@drlover: Ja, az lemaradt, hogy pont akkor hagyják abba, amikor megérzik, hogy csak mosolyogsz az egészen. Rajtuk is, meg a kísérleteiken is. Attól kezdve már nem vicces nekik, sőt gáz.

2017.06.16. 15:59:53

@Nárciszkertész: ad.1. A jo isten aldjon meg hogy vagy! Ad.2. Akkor keszulok mert lesz meg egy kör....sajna eltoltam...most a duhrohamom miatt meg azt hiszi van jatektere....de sebaj résen leszek....utcai tamadasra tippelek...mostabtol csak laposban jarok hogy tudjak futni
AZ ELLENKEZŐ IRÁNYBA

Nárciszkertész 2017.06.16. 17:01:28

@drlover: Nem toltad el, csak azt hitted, hogy a normális emberi reakciónak (a düh is az) van bármi értelme. Hát nincs. A dilidokim és az ügyvédem egymástól függetlenül megállapították ezelőtt néhány hónappal, hogy az mondjuk jó lenne, ha nem dimenzionálnám túl a nárcim hatalmát... És jééé, milyen igazuk van... Szóval te se izguld azért nagyon túl ezt a "jajj, most elrontottam" dolgot...

stefan75 2017.06.17. 01:26:49

Időnként beleolvasok ebbe a blogba, és szeretném megköszönni. Pontos, hasznos, hiánypótló.

Nekem szerencsére nincs rá szükségem, de több ismerősömnek megkönnyíthette volna már az életét, és talán néhánynak még meg is fogja.

2017.06.17. 08:43:25

Nagyon igazad van Nárcikertész. Tehát új feleség, lízing gyerek, saját elrabolt gyerek még nem elég. Ezért kezdeményez folyamatosan újabb és újabb eljárásokat. Rendőrség, gyámügy, ügyészség, bíróság, családsegítő, mediátorok........sorolhatnám tovább. Hogyan legyen akkor mégis ez a NO CONTACT? Ha nem megyek el, elővezettetnek......

2017.06.17. 09:02:03

@Adrienn Puhr: csak a saját tapasztalatomra hagyatkozva:
ne menj egyedül
ha a nárcisz is ott van, lehetőleg ne szólj hozzá közvetlenül- beszéljen vele a segítőd vagy a hivatal
ha mindenképp mondani kell valamit, nagyon röviden (tőmonsatok!) és lehetőleg nem neki címezve hanem a jegyzőkönyvbe
és ha már nem bírod higgadtan és kezdesz bedühödni akkor szünetet kérni, kenni, lehiggadni.
könnyebb nem lesz így se de hatékonyabb lesz.

jó megoldás nincs :(

2017.06.17. 09:03:02

kenni=kimenni, bocs

Nárciszkertész 2017.06.17. 09:23:23

@Adrienn Puhr: Sehogy. Írtam is az elején, hogy sajnos nem mindig lehet megvalósítani a körülmények miatt (mert gyerek van).
Ahogy Croc írja: soha, sehova ne menj egyedül, ahol ott van.
Borzasztó egyébként, amit írsz :(
Van segítséged?

Almandin 2017.06.17. 22:37:30

@Adrienn Puhr: Ezt a nárcisztikust nem lehetne azzal megállítani, hogy zaklatásért feljelented? Elvégre eléggé kitett magáért, amint látom.

igazságharcos 2017.06.17. 23:26:51

Elképesztő vagy csajszi - minden szavad ... imádom amiket írsz - maximálisan hiteles. Mintha csak az én pszichopatámról írnál. Ezek mind egyformák - bechipelte őket az ördög - egy rugóra működnek :(

2017.06.18. 07:29:05

@Almandin: lehet éppen, de nem érdemes- olaj a tűzre, szó szerint.
Egy ilyen játszmát mindig ő nyer meg mert ő minden energiájával az utolsó leheletéig küzdeni fog, hogy legyőzzön téged, ezen túl szó szerint nincs más életcélja, neked meg valószínűleg van.
Csak az használ, ha semmilyen hatással nincs rád érzelmileg - a probléma ott van, hogy ezt a semmit nem szimulálhatod mert rögtön lebuksz, tényleg, őszintén legbelül semminek kell lenni.
És sokszor a semmi elérésben a legnehezebb az, hogy a minimális igazságtétel iránti teljesen természetes igényedet is fel kell adni (bosszúról nem is beszélve) - le kell lenyelni, hogy átvert, kihasznált, kifacsart, levámpírolt
és elfogadni, harag nélkül együttélni a tudattal, hogy így jártál és soha nem fogod visszakapni az éveidet meg az egészségedet meg a hozzátartozóidat, meg azt a soksok mindent amit még elvett tőled.

Kicsit olyan, mint a vállalati pénzügyek második törvénye: veszteséges projektbe nem szabad több pénzt beletenni.
Mindig nagy a kísértés, mert már olyan sokat ráköltöttél, hogy megpróbáld 'visszahozni' a befektetést azzal, hogy még egy kicsit ráköltesz, de ez mindig hiba: ki kell bírni, hogy leírod a veszteséget és nem teszel bele többet :)))

Adrienn, neked őszinte riszpekt, igazán szép teljeseítmény van mögötted (gondolom jobban örülnél ha az egészet megspórolhattad volna, de akkor is)- csak így tovább, jól csinálod.
Tudom hogy ez olyan nagyon nem igazán vigasztal, de ezen a ponton tényleg csak a veszteségek leírása és a továbblépés az egyetlen megoldás- és jó úton vagy.

És persze én is neked is, nárciszkertész, nekem is sokat segít ez a blog :)

2017.06.18. 07:32:31

márminthogy én is hálás vagyok nárciszkertésznek is- (bocs, mindig elolvasom a kommenteket mielőtt elküldöm, de egy kártyalap méretű képernyőn ez nem mindig segít :)

Madam. 2017.06.18. 08:28:01

Szemléletes példa, esettanulmány a neopromitivitásra és az elviselhetetlenségre. (Aki átéli, neki kognitív terápiaként, aki előtt ismeretlen a dolog, hogy értse. És hálát adjon, hogy vele nem történik ilyesmi).
Csöpögő, ömlő csap. Elzárhatatlan. Dilemma: hívok szerelőt. (=ekkor: ha nem az ő embere, megkeserülöm, hiszen ő, a nárci, mindenkit ismer, mindenütt kedvezménye van és külön felhívja a figyelmemet, h nélküle mindez megszűnik és úgyis megkeserülöm.)
Szólok tehát neki (=gondolván, h elkerülöm a balhét. Viszont nem. A balhé soha nem elkerülhető).
Rövid (nem) kiselőadás a csapömlés genezisérők, elméleti alapvetéseiről, megoldásmódok felvázolásáról.(=mindenhez ért, de a legfontosabb, hogy nem siet a segítségedre. Azaz megígéri, hogy hívja az ismerős szakit, értsd: a te nyűgödből is magának zsebel be elismerést.)
Másnap.
"Szóltál a szakinak, vagy hívjak embert?" (=itt válogatott fenyegetések, hogy mit fog tenni, ha önállóan lépek, kezembe veszem a megoldást. Nem tudott beszélni a szakival, mert (=itt színes, változatos kifogástár jön, arról, hogy miért nem, de a lényege - ha van egyáltalán - hogy ő maga teljességgel vétlen).
"Elzártam a vizet a főcsapnál, csak egy idő után már fürdenék, kéne a szaki") = itt rövid (nem) előadást kapok azzal kapcsolatban, hogyan nem függ össze a fürdésem és a vízelzárás. Majd kérdés:
..."és hol zártad el, a vízóraaknában...?! (=azaz teljesen hülyének nézésem, degradálásom a végtelenségig, azt éreztetve, hogy képtelenség, hogy egy főcsapot, még a lakásban el lehet zárni, a nélkül, hogy lemásznék a pincébe...
Vizem most sincs, esettanulmányom, napjában vagy öt, van.

2017.06.19. 07:29:57

off:
@Adrienn Puhr: nagyon meg lennék lepve, ha tényleg nem lett volna belőle 'semmi', inkább az lehet, hogy vagy még folyamatban van - évekig elvacakolnak egy egy üggyel a bíróságon is sokszor- vagy kapott a nárciszod valamit, mondjuk megrovást vagy pénzbüntetést, de arról téged hivatalosan nem értesítenek, ő meg nyilván nem fog eldicsekedni vele.
Ezzel együtt teljesen igazad van abban, hogy a rendőrség (átlagéletkor 20 év, helyesírás alapjait sikeresen elsajátítók aránya 25 %) finomat szólva nincs a helyzet magaslatán.
on

2017.06.28. 08:53:26

@Adrienn Puhr: ......akarsz sírva röhögni ????? Az én exnárciszom rendőr.......de meg kell védjem....a helyesírása kiváló......
...no more comment......

Változtatok 2017.08.06. 13:17:18

3 gyerek. Fél éve beadott válóper, még első tárgyalás sem volt. Még itt lakik. El fog költözni, természetesen, de igazán megérthetem, hogy fel kell újítania a lakását, hiszen neki igényei vannak. És nem lehet úgy beköltözni, hogy nincs új minden. Ja, hát pénze nincs rá, adhatnék kölcsön. Nekem sincs ugyan, plusz az adósságaink is velem maradnak, nem csak a lakás, meg a gyerekek, amit ki tud szedni belőlem, arra keresztet is vethetek. Itt lakik, etessem. Igen, elveszi akár a gyerekek elől is a kaját. Jaj, hát hova gondolok, hogy egy fillért is adjon, örüljek, hogy a rezsi egy részét nagyjából kifizeti, neki kell a pénz a felújításra, teljesen ki van borulva, hogy sose lesz kész.
Beszélget a barátnőjével (igen, neki már van olyan, kellett valaki, aki rajong érte), majd bejön és engem fűz. Simogatni próbál. Úgy. Hányingerem van, de hiába tolom el, nem hagy békén, mert ő még mindig engem szeret.

No contact. No contact, de hogyan? Utána is vissza fog járni, meg a gyerekek, sose szabadulok...

Nárciszkertész 2017.08.09. 14:05:08

@Változtatok: Üdv a klubban...
Amíg ott lakik, addig természetesen a no contact nem pálya. Utána miért járna vissza? Ha nem engeded be az ajtón, nem jöhet be. A gyerekek lesznek az egyetlen lehetősége - és amint erre rájön, ki is fogja használni a durvánál is durvábban -, hogy megpróbáljon téged továbbra is sakkban tartani. Ami valójában nem sakkban tartás, csak annak az állapotnak a fenntartása, hogy kénytelen legyél állandóan vele foglalkozni akkor is, amikor nincs a közeledben.

Rettenetes az a rész, amiben most vagy (amikor már ki van mondva, de még együttéltek), csak biztatni szeretnélek, hogy ennél csak jobb lesz, ami tévedésből sem jelenti azt, hogy rögtön jó lesz, mert egy nárcival való szakítás esetében a kicsit kevésbé szar is még nagyon-nagyon alatta van az ember normális állapotának.

És de, fogsz szabadulni. Ha a fejedben rendben lesz minden, attól kezdve szabad vagy, akármit csinál ő eközben. Ez nem egy két perces folyamat, és nem is túl szórakoztató, de ezt már most is tudod, attól tartok.

Ahogy olvaslak, nagyon is jó úton haladsz, mert ha jól érzékelem, akkor érzelmileg - a jogos dühön és haragon kívül - nem érint a dolog.

A negatív érzelem is kötődés sajnos, az is hozzáköt még. DE: egyrészt szükséges, hogy végleg tudj szabadulni, ez is a folyamat része; másrészt sokkal jobb, mint ha még közben azzal is küzdened kéne, hogy egyébként még szerelmes is vagy. Utóbbi esetből még egy csavarral nehezebb kiszállni azt hiszem, szerencsére erről pont nincs tapasztalatom, de vannak itt jópáran, akik erről is tudnának mesélni...

Emma Paula Keresztanyuja 2017.10.24. 12:06:20

@Mirjam65: Nyugi Mirjam, nem volt választásod. Belemanipulált ebbe a dologba az az ember(oh wait...ember?!).
Szerintem nézz meg még pár videót a youtube-on arról, h mit okoz egy nárci apa a gyerekek lelkében. Tudod, egyik kedvenc, másik bűnbak, mindkettő bizonytalan, én-határok nélküli, stb stb.
Neked kell majd rajtuk segítened.

Nárciszkertész 2017.10.25. 13:24:29

@Mirjam65: Valóban nem volt választásod, és kétséged se legyen felőle, hogy "hagyni kellett volna elmenni, amikor el akart" esetében 5 perc múlva gondolta volna meg magát és jött volna vissza.
Van bármi esélyed kiszállni? Soha nincs hozzá késő, nem lehet "végleg" elrontani.
Agresszív nárcid van, vagy mimózád? (a menekülés mikéntje és a dolog kimenetele miatt kérdezem, mert más bánásmód és hozzáállás szükséges a kettőhöz)

Evim 2017.11.27. 14:09:22

3 évig barátnői (vagy ki tudja milyen) státuszban voltam egy nárci mellett . Pár hete ébredtem fel az álomvilágomból!
Döbbenetes volt a felismerés!! Üvölteni tudnék még most is, hogy lehettem ennyire naiv,ennyire hintáztatható,ennyire odaadó, ennyire szerelmes???
Kibeszéltem a lelkemet,mennyire nem tetszik a folytonos megalázás, az össze-vissza rángatás, az anyagi lehúzás, és sorolhatnám! Kivétel nélkül mindent úgy és akkor kellett csinálni,ahogyan ő akarta. Szerelmes nőnél ez nem akadály. Amikor legelső csókjánál a számat megharapta, annyit tett hozzá,hogy azért tette,hogy amikor fáj,akkor is rá gondoljak! Ha én akkor és ott ismerem a nárcisztikus jellemvonásokat, biztosan elgondolkodom. Vagy nem.. mert aki ennyi mindent megenged egy férfinek,...aki magával cipeli a telefonját még a fűnyíráshoz is, aki ezredszer is felveszi a telefont 2 hét mosolyszünet (vagyis büntetés..gondolom közben megcsalás) után és repül,ugrik rohan az "imádott" férfi karjaiba.. az ziher,hogy komoly önértékelési problémákkal küzd. :(( Küzdöttem, téptem magamat a figyelméért,a szeretetéért. Megkaptam egy idő után,de csalódott maradtam és csak vártam,vártam a sült galambot,vártam a változást, hátha végre rádöbben,hogy engem értékelnie kell,hiszen annyi jót tettem vele!
Tárgy voltam,használati tárgy. A figyelmesség elmaradt,de lett egy új barátnő, aki fiatalabb,szebb, lehet még lakása is van, mosni, főzni is tud... kell ennél jobb egy parazitának? Sajnálom a friss leányt. Naivan,szerelmesen ugyanezt az utat fogja bejárni,mint én, legfeljebb nárcink a nagyobb haszon reményében akár egy wellness hétvégét is ajándékoz újsütetűjének.. :)

Nárciszkertész 2017.12.04. 11:57:11

@Evim: Üdv a klubban!
Úgy lehettél ennyire naiv, hogy fogalmad sem volt, mire kell figyelni. Nem a te hibád volt. Mostmár tudod, és sajnos nagy áron, de okosabb lettél, és ez fontos. :)

Asszem drlover dilidokija mondott vmi olyasmit - vlsz nem pontosan tudom idézni, de nem baj -, szóval valami olyasmit, hogy normális ember nem számít arra, hogy a zebrán zöld lámpánál 120-szal elüti valami idióta... ( @drlover, hogy volt ez? Ennél sokkal jobb volt a megfogalmazás, de nem tudom visszakeresni)
süti beállítások módosítása